Wat zijn de knooppunten bij het plannen van een fietsroute?

Als je een fietsroute wilt maken, en je niet wilt beperken tot de kant en klare routes die al voor je beschreven zijn, kun je natuurlijk altijd zelf een blik op de kaart werpen en aan de slag gaan. Daarvoor hoef je gelukkig niet langer halsbrekende stunts uit te halen, met drie gerafelde, aan elkaar geplakte kaarten. Door ons land ligt namelijk een goed verzorgd netwerk van fietsknooppunten. Als je deze verbindt, kun je je eigen, unieke route samenstellen. De uitdaging is bij een fietsroute plannen knooppunten te zoeken, die samen de perfecte route voor je vormen. Zo wil je misschien een tocht maken door Zuid Limburg, maar weet je niet waar te beginnen. Je weet dat het Geuldal een schitterende streek is, maar verdwaalt ergens tussen Google maps en je eigen kaart van 10 jaar geleden. Bij een fietsroute plannen knooppunten gebruiken betekent in zo’n geval dat je van knooppunt tot knooppunt je tocht uit kunt zetten. Je kiest een goed beginpunt en kijkt welke knooppunten op je startpunt aansluiten. Als je dit doet is het wel belangrijk ook het punt te bepalen waar je wilt eindigen met de tocht. Op deze manier heb je de basis van je fietstocht door het schitterende Zuid Limburg al gelegd. Bij een fietsroute plannen knooppunten gebruiken zal je helpen niet teveel vakantiestress op te bouwen. Door de fietsknooppunten in ons land wordt namelijk mogelijk gemaakt je eigen fietsroutes uit te stippelen, op een zeer eenvoudige manier.

BIJ EEN FIETSROUTE PLANNEN KNOOPPUNTEN GEBRUIKEN, HOE WERKT DAT?

Als je bij een fietsroute plannen knooppunten aan elkaar wilt verbinden, vraag je je misschien af hoe dit nu helemaal werkt. En wat zijn die fietsknooppunten eigenlijk? Het antwoord is simpel. Als je bij een fietsroute plannen knooppunten als aanknopingspunt gebruikt, geniet je van een geheel nieuwe wijze van bewegwijzering. Bij een fietsroute plannen knooppunten gebruiken is een fenomeen dat begonnen is in België. Inmiddels is dit systeem over een groot aantal provincies van Nederland en België verspreidt. Om verwarring te voorkomen is het goed te weten dat voor dit netwerk van knooppunten verschillende namen worden gebruikt. Fietsknooppuntennetwerk, fietsroutenetwerk, en knooppuntensysteem. Bij een fietsroute plannen knooppunten inzetten gaat als volgt: Het beste is een goede fietskaart te kopen waar alle knooppunten op staan aangegeven. Vervolgens stippel je een route uit, waarbij je het ene knooppunt aan het andere verbindt. De volgende stap is op de fiets te klimmen en te gaan genieten van je tocht. Bij elk knooppunt dat je tegen komt staat een duidelijk informatiepaneel met een overzicht van alle knooppunten. Bij een fietsroute plannen knooppunten gebruiken is dus eigenlijk heel simpel: het net ligt er al, en wordt perfect voor je onderhouden.

DE FIETSKNOOPPUNTENPLANNER

Bij een fietsroute plannen knooppunten als basis nemen, kan echter nog eenvoudiger! Een fietsknooppuntenplanner is een apparaat dat je voor niet al te veel geld in veel winkels aan kan schaffen. Je verschuift op deze planner de kaart met je muis en beweegt deze naar het gebied waar je graag wilt fietsen. Klik eenvoudig de fietsknooppunten op de route aan, en op deze wijze wordt de route uitgezet. Een hele handige bijkomstigheid is dat je in beeld ook gelijk de afstand van de fietsroute ziet. Bij een fietsroute plannen knooppunten gebruiken is nog nooit zo eenvoudig geweest. Door een simpele druk op de knop kun je je route printen, en als fietskaart voor onderweg gebruiken. Het handige van dit apparaat is dat je zo zonder veel moeite te doen, zelf de mooiste routes kunt samenstellen. Veel fietsplezier!