- Gratis verzending op gehele assortiment
- Voor 15:00 uur besteld = morgen in huis*
- Niet goed? geld terug
Advies & Tips
-
- april 07, 2025
Door de jaren heen hebben we veel vragen voorbij zien komen omtrent het fietsen. Deze vragen varieren van 'hoe plak ik mijn fietsband' tot 'hoe voorkom ik zadelpijn'. Omdat wij de antwoorden op deze vragen graag met jullie willen delen, is er een kennisbank gemaakt. De artikelen zijn onderverdeeld in verschillende thema's. Zit jouw vraag + antwoord er niet tussen? Laat het ons dan weten door te mailen naar info@fietsenopfietsen.nl. Wij beantwoorden direct jouw vraag en zullen vraag + antwoord toevoegen aan de kennisbank.
Veelvoorkomende fietsvragen
Fiets gebruiksklaar maken na ontvangst
Fiets trapt door
Fietsen bij glad weer
Fietsband oppompen
Fietsband plakken
Fietsketting schoonmaken
Fietslamp repareren
Fietsstuur verstellen
Hoe bevestig ik een fietsendrager?
Reflector fiets
Rem afstellen
Rem vervangen
Spatborden voor tijdens de winter
Stuurhoogte instellen
Zadelpijn
Fietsen met ijzel
Hoe kan ik mijn zadel verstellen
Hoe kies ik de juiste fietshelm?
Hoe kies ik de juiste maat voor mijn -
- october 22, 2018
Veel mensen hebben een zittend beroep. Beweeg je hiernaast amper dan verslechtert je conditie in rap tempo. Met een stoelfiets als trainingsapparaat kun je zonder al te veel inspanning conditie opbouwen. Een ander welkom resultaat van het gebruik van een stoelfiets is dat je hersenen actief blijven en je concentratie verbeterd. Dat je hierbij afvalt is mooi meegenomen. Heb je wat inspiratie nodig voor een gevarieerde training? Wij geven je 5 handige oefeningen.
Je weerstand verhogen
Je kunt de weerstand van je stoelfiets zelf instellen. Gebruik je je stoelfiets voor het eerst, dan kun je een lage weerstand instellen. Als je enkele keren met een lage weerstand hebt gefietst, verhoog je de weerstand een beetje. De duur van je training blijft hetzelfde. Als je weer een paar keer met een hogere weerstand hebt gefietst, verhoog je de weerstand weer. Dit blijf je doen tot de weerstand lekker hoog staat.
Door de weerstand van je stoelfiets regelmatig te verhogen, werk je aan je conditie. Ook train
-
- october 22, 2018
Tips voor het gebruik van een stoelfiets
Heb je een zittend beroep? Met gemiddeld zo’n 8 uur per dag achter de computer, beweeg je veel te weinig. Wel is er een manier om achter je computer toch de broodnodige beweging te krijgen. Dit doe je door een stoelfiets te gebruiken! Zo tellen die uurtjes achter de computer ook als sporten. De stoelfiets is ook fijn voor thuis voor bijvoorbeeld ouderen die moeite hebben met genoeg beweging krijgen of als je de bank niet afkan omdat je in een revalidatieproces zit.
Tips voor het gebruik van een stoelfiets
Oké, je hebt een stoelfiets op je kantoor of thuis op je werkkamer staan. Maar hoe maak je optimaal gebruik van je stoelfiets? De juiste manier van fietsen hebben invloed op bijvoorbeeld je houding. Hieronder geven we je tips over het perfecte gebruik van de fiets:
- Zoek een rechte stoel
Een stoelfiets gebruik je het beste op een rechte stoel. Voor het fietsen heb je namelijk een actieve houding nodig en deze heb je alleen op een rechte stoel, waar
- Zoek een rechte stoel
-
- september 25, 2018
Je mooie, nieuwe fiets is geleverd. Hier wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Onderstaand een aantal tips voor langdurig plezier van de fiets!
1) De originele verpakking
Bewaar de doos van de fiets goed, totdat je zeker weet dat je de fiets wilt houden. Zonder orignele verpakking kan de fiets namelijk niet meer geretourneerd of geruild worden.
2) Controleren
Wij gaan er vanuit dat de fiets tip top in orde wordt geleverd. Toch willen we je vragen binnen 14 dagen na te gaan of de fiets is orde is. Indien dit niet het geval is, neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice.
3) Rijklaar maken
Het is belangrijk dat de fiets voor gebruik niet alleen goed gemonteerd, maar ook goed afgesteld (rijlklaar gemaakt) is. Zo wordt de levensduur van de fiets optimaal gebruikt en blijft de garantie intact. Het rijklaar maken van de fiets houdt het volgende in:
- Alle draaiende onderdelen nakijken en afstellen
- De ketting op spanning brengen
- Alle boutjes, moertjes en schroefjes -
- september 05, 2018
Nederland is een echt fietsland. Veel mensen gaan er dagelijks met de fiets op uit. We fietsen naar ons werk, naar vrienden, de supermarkt, de sportvereniging en ga zo maar door. Hoe heerlijk fietsen ook is, er zitten helaas soms ook problemen aan verbonden. En geloof ons, je bent echt niet de enige. Je leest hier welke 5 problemen die iedereen wel eens heeft met de fiets.
Fietsendiefstal
Fietsendiefstal komt veel voor in Nederland. In 2021 werden maar liefst 553.116 mensen slachtoffer van diefstal van hun fiets. Zaak dus om je fiets zo goed mogelijk te beschermen tegen grijpgrage handjes. We hebben een paar tips om te voorkomen dat je zonder fiets komt te zitten:
- Gebruik een extra slot: zoals een kettingslot of een kabelslot
- Zet je fiets in het licht: hier valt je fiets meer op en dit is minder aantrekkelijk voor fietsendieven
- Zet je fiets op een drukke plek: dieven slaan minder snel toe als ze op hun vinger worden gekeken
- Zet je fiets in een beveiligde fietsenstalling: bij elk station
-
- juni 20, 2018
Fietsen met een steuntje in de rug kan een enorme uitkomst zijn. Met minder moeite kun je meer kilometers afleggen. Zit jij eraan te denken om een elektrische fiets aan te schaffen, maar wil je eerst wat meer te weten komen over deze tweewieler? Lees dan snel verder, want in dit artikel lees je precies hoe een elektrische fiets werkt.
De onderdelen van een elektrische fiets
Een elektrische fiets bestaat uit diverse onderdelen, naast de standaard onderdelen die je op een ‘gewone’ fiets vindt. Het gaat om de volgende extra fietsonderdelen:
- De motor. Alle elektrische fietsen zijn verrijkt met een ondersteunende motor. Deze kan in het voorwiel zitten, maar ook in het achterwiel of onder het zadel van de fiets. De plaatsing van de motor is van invloed op het rijcomfort van de fiets
- De display. De display van een elektrische fiets gebruik je om de fiets te bedienen, bijvoorbeeld door de motor aan te zetten. De display zit altijd op het stuur van de fiets
- De accu. De motor van de elektrische fiets
-
- juni 20, 2018
De vouwfiets is de afgelopen jaren erg populair geworden in Nederland. Dit is niet voor niets, want zeker voor forenzen die met de trein rijden, is deze fiets erg handig. Je fietst met de vouwfiets naar het station, om deze vervolgens op te vouwen. Nu kun je met je fiets de trein in stappen, zonder een extra treinkaartje voor je fiets te moeten kopen. En moet je de trein weer uit? Dan vouw je je fiets weer uit, zodat je vanuit het station naar je werk kunt fietsen. Ideaal!
Wil jij ook een vouwfiets aanschaffen, maar weet je niet precies hoe deze fiets werkt? Dan vertellen wij je graag meer over het opvouwen en uitvouwen van een vouwfiets. Door de informatie op deze pagina door te lezen, weet je precies hoe een vouwfiets werkt. Zo weet je precies waar je aan toe bent als je deze fiets besluit te bestellen.
Het opvouwen van een vouwfiets
De meeste vouwfietsen hebben een zogeheten scharnierend frame. Dit unieke frame is uitgerust met een scharnier in het midden van de hoofdbuis. Dit scharnier
-
- juni 20, 2018
Een fietszadel op de verkeerde hoogte is de grote veroorzaker van zadelpijn. Voorkom blessures en ander leed en stel je zadel in op de ideale hoogte. Maar wat is die ideale hoogte eigenlijk? En hoe verstel je en zadel precies? We leggen het uit.
De juiste zadelhoogte bepalen
Het ideale zadel voor iedereen bestaat niet. Iedereen is anders gebouwd en iedereen prefereert een andere houding op de fiets. Wel geldt voor iedereen dat fietsen belastend is voor de knieën wanneer het zadel te laag staat. Staat het zadel juist te hoog, dan strek je je benen te veel en schuif je te veel heen en weer. Gelukkig kun je door het zadel op de juiste hoogte af te stellen zorgen dat je stukken comfortabeler fietst. Je kunt het fietszadel op de volgende manieren verstellen:
- Verticale zadelstand: Je moet het zadel zo hoog zetten dat je je been niet helemaal hoeft te strekken, maar dat die in de uiterste stand licht gebogen is. Houd hierbij een buiging van ongeveer 25 garden aan. Bij een goede zadelhoogte kun
-
- april 16, 2018
Fietsen bij code geel
Wegens verwachte gevaarlijke weersomslagen kan het KNMI weercodes afgeven. Denk deze plotseling veranderende weersomstandigheden aan ijzel, hevige windstoten, regen of juist aan extreme hitte. In al deze gevallen is er extra alertheid nodig bij buitenactiviteiten. Geeft het KNMI code geel af? Dan kun je wanneer dit noodzakelijk is best nog even naar buiten. Anticipeer wel alvast op gevaarlijk weer. Hoe? Door je fiets ‘aan te passen’.
Bereid je fiets voor op gevaarlijk weer
Minimaal 48 uur voordat het weerfenomeen optreedt kan het KNMI code geel uitgeven met een zekerheid van 60% Dit is vrij hoog, maar dit betekent niet dat gevaarlijke weerschommelingen ook daadwerkelijk optreden. Met de volgende tips anticipeer jij in elk geval op gevaarlijk weer:
- Zorg voor meer grip op de weg
Je fietsbanden hebben meer grip op de weg als je ze iets laat leeglopen. Zachtere banden zijn ook iets breder. Je moet dan wel harder trappen en bovendien slijten je banden sneller. Bij ijzel
- Zorg voor meer grip op de weg
-
- mei 19, 2017
Onderstaand vind je een aantal handleidingen en instructievideo's die je kunnen helpen bij de montage van je Altec fiets:
- Handleiding - Categorie Kinderfietsen
- Handleiding - Categorie Omafietsen
- Handleiding - Categorie Stadsfietsen
- Handleiding - Categorie Transportfietsen
- Handleiding - Categorie Mountainbikes
- Handleiding - Categorie Elektrische fietsen